ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ! ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΙΣΡΑΗΛ! ΜΕΓΑΛΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΣΠΑΕΙ
0
 Ιστορική προκαταρκτική Συμφωνία για το Πυρηνικό Πρόγραμμα του Ιράν στη Γενεύη, που ανοίγει τον δρόμο για εδραίωση της Ειρήνης και ομαλή ροή πετρελαίου προς τη Δύση και κυρίως προς την Ελλάδα, που
έχει μεγάλη ανάγκη τις χαμηλές τιμές καυσίμων, το μεγαλύτερος μέρος των οποίων προμηθευόταν από το Ιράν, με το οποίο είχε παραδοσιακά καλές σχέσεις, όσο δεν επικρατούσαν ακραίες εκεί πολιτικές!
   Ο νέος Πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, έδειξε από την πρώτη στιγμή τη θέλησή του για μια μεγάλη στροφή της Περσίας με άνοιγμα προς τη Δύση, τη στιγμή που η Ανατολική Μεσόγειος βρίσκεται σε αναταραχή, η φιλική της Δαμασκός της Συρίας βρίσκεται σε πολιορκία και οι τιμές του πετρελαίου είναι στα ύψη.
   Η προκαταρκτική Συμφωνία ανάμεσα στο Ιράν και τις έξι χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Ρωσία, Γαλλία, Κίνα και Γερμανία, προβλέπει εξάμηνο πάγωμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, αλλά απόλυτη ελευθερία στη χρήση πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς, ενώ ταυτόχρονα η Δύση αίρει μερικώς το εμπάργκο στα προϊόντα της Περσίας!

   ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΙΣΡΑΗΛ
  Η μόνη χώρα που αντέδρασε στη Συμφωνία είναι το Ισραήλ, το οποίο δια του Πρωθυπουργού του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, χαρακτήρισε το γεγονός όχι "ιστορική Συμφωνία", αλλά "ιστορικό λάθος", τονίζοντας ότι "το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα" αλλά και "ούτε δεσμεύεται από τη Συμφωνία" και "διατηρεί το δικαίωμά του για αυτοάμυνα"!
   Δηλώσεις που προκαλούν ανησυχία για το πού τελικά το πάει το Ισραήλ, το οποίο φερόνταν μέχρι πριν από λίγο καιρό έτοιμο για να χτυπήσει μόνο του την Περσία, παρασέρνοντας τις διστακτικές και σώφρονες τελευταάα Ηνωμένες Πολιτείες του Ομπάμα σε έναν Πόλεμο που ούτε θέλουν, ούτε αντέχουν...

  ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  Η Συμφωνία ανοίγει όμως νέους ορίζοντες και για την Ελλάδα, που αποτελεί για την Ανατολή την φιλική Ευρωπαϊκή και Δυτική Πύλη! Με μία ξεκάθαρη όμως θέση: δεν θα ανοίξει Τζαμί στην Αθήνα, εάν δεν επαναλειτουργήσει η Αγια-Σοφιά! Πράγμα το οποίο στηρίζεται στην αρχή της "αμοιβαιότητας"... και της προνοητικότητας...

   ΤΟ ΠΑΖΛ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
   Θυμίζουμε ότι το Ιράν είναι Σιίτες Μουσουλμάνοι,  αντίθετοι στους Σουνίτες της Σαουδικής Αραβίας, που είναι οι πιο ακραίοι και τροφοδοτούν φανατικά όλον τον σκληρό πόλεμο εναντίον του Άσαντ της Συρίας, τον οποίο όμως υποστηρίζει η Τεχεράνη!  
   Επίσης σημειώνουμε ότι το Ιράν είναι αντίθετο με την Τουρκία, ενώ η Ρωσία αναβαπτίζεται διαρκώς τελευταία, καθώς πρωταγωνιστεί στην υποστήριξη Ιράν, Συρίας και Αιγύπτου, εντελώς αντίθετα με τα συμφέροντα Ερντογάν, Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας....
   Επομένως και διπλωματικά υπάρχει έδαφος για την Αθήνα, με Ινδία και Κίνα πιο πέρα έτοιμες για μεγάλα ανοίγματα σε Ελλάδα...
   Η ΑΘΗΝΑ πρέπει να δει πιο γρήγορα απ΄ όλους ότι η διεθνής πρωτοβουλία έρχεται πλέον στα χέρια της Μόσχας, που εξελίσσεται σιγά σιγά σε νέο "Πλανητάρχη"... και να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις στην πολιτική της.
  Αυτό που συμβαίνει τώρα, ήταν αδύνατο να προβλεφθεί πριν 4 χρόνια, όταν π.χ. ο Κώστας Καραμανλής επιχείρησε μια πρωτοφανή στρατηγική στροφή προς τη Ρωσία, που σήμερα θα του έβγαινε στο ακέραιο!
  Αλλά δεν τον άφησαν...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)