ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ!

ΣΠΑΕΙ
0

 Την ένδοξη Ναυμαχία της Σαλαμίνας τίμησε την Κυριακή το Πολεμικό Ναυτικό, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, συνοδευόμενου από
τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λίτσα ΠΝ.

   Μετά τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Εισόδια της Θεοτόκου στα Αμπελάκια Σαλαμίνας παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκε ρίψη στεφάνων στον Αρχαίο Λιμένα και ακολούθησε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση!

  Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας διεξήχθη το 480 π.Χ. με τις λιγοστές αλλά θρυλικές ελληνικές τριήρεις να κατατροπώνουν τα εκατοντάδες περσικά πλοία, χάρη στην επιμονή και το τέχνασμα του Θεμιστοκλή και τον ηρωισμό των Ελλήνων, που πολεμούσαν για τα πάντα, την ώρα που η Αθήνα είχε καεί και κινδύνευε η Ελευθερία ολόκληρης πια της Ελλάδας και της Ευρώπης!

   Η Νίκη ήταν τεράστια! Μα ο ιερός τόπος είναι ακόμη αδιαμόρφωτος και απροστάτευτος, ενώ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί έτσι, που από μόνος του να συγκεντρώνει εκατομμύρια ξένων τουριστών και χιλιάδες Ελλήνων μαθητών για να αγγίξουν τον θρίαμβο και τις μοναδικές συγκινήσεις της ελληνικής ιστορίας!

  Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι αθηναϊκές τριήρεις, ήταν κατασκευασμένες από ξυλεία της Μακεδονίας μας, την οποία προσέφερε ο Βασιλιάς Αλέξανδρος ο Α΄! 
  Δείτε τα μοναδικά βίντεο του Δήμου Περάματος που ζωντανεύουν τα γεγονότα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)