ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ: Ο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ" ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΕΙ!

ΣΠΑΕΙ
0

 Αναπάντητη μένει η νέα πρόκληση Γκρούεφσκι μέσα στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου τόνισε ξεκάθαρα ότι "ο 'μακεδονικός' λαός δεν θα δεχθεί ποτέ να μετονομαστεί"!

 "Η Δημοκρατία της 'Μακεδονίας', σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, έχει
το δικαίωμα να ονομαστεί με την ταυτότητά της ως 'Μακεδονία'. Ο 'Μακεδονικός' λαός δεν θα δεχθεί ποτέ να μετονομαστεί", τόνισε ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων!
   Σημείωσε πάντως ότι "η επίλυση των διαφορών με την Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα των Σκοπίων, αλλά πρέπει να επιλυθεί εντός των ορίων των ψηφισμάτων του ΟΗΕ που καθορίζουν τη λύση που συζητείται και αμοιβαία αποδεκτή λύση, και όχι με άλλο τρόπο και ειδικά όχι με την επέκταση των ορίων αυτών.
   Εξήντα έξι χρόνια μετά την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σε αυτή τη διαμάχη, η οποία αδίκως επιβλήθηκε από την Ελλάδα, παραβιάζεται ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα του ατομικού δικαιώματος της αυτο-ονοματοδοσίαςΣε κάθε μέλος του έθνους μου αμφισβητείται το δικαίωμα να αναφέρεται καθώς αισθάνεται....
  ....Δεν τους επιτρέπει να αυτοαποκαλούνται 'Μακεδόνες' και να μιλούν τη γλώσσα που ονομάζεται 'Μακεδονική', αν και ακόμη περισσότερο από μισό αιώνα Πανεπιστήμια του κόσμου έχουν τμήματα που μελετάται η 'μακεδονική' γλώσσα"!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)