ΟΙ ΦΡΑΓΚΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ: ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΒΡΑΧΟΝΗΔΙΣΕΣ! - ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΛΩΣΗ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΩΝ! - ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

ΣΠΑΕΙ
0

    "Οι Φράγκοι.... Έρχονται οι Φράγκοι!  Τρεχάτε Χριστιανοί! Θα μας πάρουν τις Εκκλησιές, τα σπίτια, τα παιδιά, την Πατρίδα μας! Τρεχάτε με ψυχή στα Τείχη! Στις Επάλξεις! Πιάστε τα σπαθιά της τιμής! Τα σκουτάρια της δικαιοσύνης! Σημάνετε τις καμπάνες! Παπάδες, ψάλλετε την Παράκληση στην Υπέρμαχο Στρατηγό μας! Τώρα είναι που πολεμάμε για τα πάντα! Εμπρός Έλληνεεεες! Για την Πίστη και την Πατρίδα! Απάνω τους παλικάρια της Ορθοδοξίας! Απάνω τους λιοντάρια της Ρωμιοσύνης! Απάνω τους αετοί του Δικεφάλου, που τσακίσατε Πέρση και Βούλγαρο και Τούρκο! Φράγκου ποδάρι να μην πατήσει το ιερό μας Κάστρο και τους τάφους των ηρώων προγόνων μας! Σώστε τα παιδιά σας από τη σκλαβιά των Φράγκων! Κλείσατε Πύλαααααας! Έλληνεεες!  Επιιιιιιι - τεθείτεεεεε!"

    Τέτοιοι συναγερμοί ήταν συχνοί στα αρχοντικά μας... Κάθε τόσο λεφούσια Φράγκων τυχοδιωκτών
και ληστών, επιδρομέων, αλλά και δήθεν "Σταυροφόρων", πολιορκούσαν τα κάστρα μας, ρίχνονταν στα τειχιά μας, ορμούσαν στις γυναίκες μας, σφάζαν τους γέροντές μας και πατούσαν τις Εκκλησιές μας! Μόνο και μόνο για ένα πράγμα! Για το Χρυσάφι! Για τα λεφτά!

   Στο τέλος φτάσανε να αλώσουν και να μολύνουν την ίδια τη Βασιλεύουσα! Την Πόλη των Πόλεων! Αυτοί την αλώσανε και την μαγαρίσαν πρώτοι! Αυτοί την Κουρσέψαμε! Αυτοί κάναν τη μεγάλη ζημιά! Οι Τούρκοι σαν μπήκανε αργότερα, είχαν βρει μονάχα τα  "ψίχουλά" τους...
   
  Μα τότε ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΜΕ! ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΑΜΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΡΑΓΚΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ! Γιατί όποιος τόπος τους παραδόθηκε, ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ! Αιματοκυλήστηκε! Σιδεροδέθηκε! Γιατί ο Φράγκος ανθρωπιά δεν έχει! Για με το πρώτο, για με το δεύτερο, τα ίδια θα πάρει! Και τα θέλει ΟΛΑ!

   Σαν μπει μέσα, βάζει δυσβάσταχτους φόρους! Για να μην μπορείς να τους πληρώσεις! Κι ύστερα σου παίρνει αμέσως το σπίτι, το χωράφι, γυναίκα και παιδί για να λάβει τα ..."λεφτά του"!


   ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΛΩΣΗ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΩΝ ΖΟΥΜΕ! Και όλοι κοιμούνται! Κανείς δεν φωνάζει! Κανείς δεν σημαίνει συναγερμό! Κανείς δεν ανεβαίνει στα Κάστρα! Κανείς δεν σηκώνει σπαθί! Κανείς δεν είναι στις Επάλξεις! Και τα παιδιά, αντί να τα διδάξουν την ιστορία, την Πίστη, την Πατρίδα, πάνε και τα στριμώχνουν μπροστά σε φράγκικα κουτιά, και τα στέλνουν να σπουδάσουν φράγκικη γλώσσα... να φραγκέψουν μιαν ώρα αρχύτερα...

   Αυτά όμως δεν ταιριάζουν σε Ελεύθερους, μα είναι φερσίματα σκλάβων!

   Μα αν είστε εσείς γεννημένοι για Σκλάβοι, τούτη η Πατρίδα δεν είναι!

   Γιατί σκλάβος είναι αυτός που ενώ δουλεύει δεν μπορεί να ζήσει! Που δεν μπορεί να χαρεί την πατρίδα του, να την ταξιδέψει, να την τραγουδήσει!

  Σκλάβος είναι αυτός που δε μπορεί να κάνει όνειρα!

  Σκλάβος είναι αυτός, που έρχονται οι Φράγκοι Τραπεζίτες και του παίρνουν όλη τη σοδειά, αφήνοντά τον χωρίς ελπίδα..

   Σκλάβος είναι αυτός που του αρπάζουν το σπίτι, την Εκκλησιά, το νησί, το κάστρο, την Πατρίδα και το ανέχεται!

   Σκλάβος είναι όποιος δεν μπορεί να κοιτάξει τη Λευτεριά στα μάτια!

  Σκύψτε λοιπόν το κεφάλι, μέχρι να πάρουν και τη δική σας δουλειά, τη δική σας περιουσία, τη δική σας γυναίκα και τα παιδιά οι Φράγκοι! Την Εκκλησιά, το Νοσοκομείο, τη Βραχονησίδα, την ίδια την ΑΟΖ, το αύριο και το σήμερα! Την Ελλάδα της Δόξας και της Τιμής!

  Και τότε ίσως θυμηθείτε ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!

  ΚΑΙ ΕΛΘΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ!

ΣΠΑΕΙ
η αρχή μιας Επανάστασης



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)