ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ! Ποια είναι τα "τρία αστέρια" που θέλουν να μας σβήσουν

ΣΠΑΕΙ
0

  Με τα στρατιωτικά ασθενοφόρα που παράγει, διακομίζεται στην Τρόικα η Αμυντική μας και όχι μόνο Βιομηχανία, αφού με e-mail, προστάξαν τον αφανισμό της και η Ελληνική Κυβέρνηση - που δεν φημίζεται όπως και οι προηγούμενες για τις αντιστάσεις της - τρέχει τώρα να περισώσει "τουλάχιστον το στρατιωτικό σκέλος" όπως διαμηνύει, για να μην ξεμείνουμε από οπλικά συστήματα και πυρομαχικά!...

   Αφού πρώτα ξεμείναμε από κοινή λογική, ακομμάτιστα στελέχη και αφοσίωση στην πατρίδα...

   Όπου και αν γυρίσεις, θα δεις μια χώρα με τεράστιες δυνατότητες! Και με τεράστιες ανοησίες!

   Δήμοι π.χ. σήμερα στην Ελλάδα, Ελληνικοί Δήμοι,  προμηθεύονταν Τουρκικά Οχήματα- μικρά Λεωφορεία κατωτέρας μάλιστα ποιότητας, ξοδεύοντας έξω δημόσιο χρήμα, αντί να το ξοδεύσουν μέσα... καθώς θα μπορούσαν να αγοράζουν από την ΕΛΒΟ...

 Σε άλλες πάλι περιπτώσεις συμβόλαια και συμφωνίες εκατομμυρίων με ξένες αγορές καθυστερούν να υλοποιηθούν, επειδή δεν έχουν οριστεί Διοικήσεις... ή δεν υπάρχουν επαρκή κίνητρα σε άξιους ανθρώπους για να δουλέψουν, να πάρουν πρωτοβουλίες και αποφάσεις...

   Γύρω από τις Αμυντικές μας Βιομηχανίες, ζει όμως και ένας ακόμη ολόκληρος κόσμος Ελλήνων μικροκατασκευαστών και προμηθευτών υλικών, που κάποιοι από αυτούς είναι πραγματικά ταλέντα και μόνο με μια ματιά, μπορούν να σου αντιγράψουν οποιοδήποτε ξένο ανταλλακτικό ή οπλικό εξάρτημα! Και να σώσουν ...καταστάσεις...

   Ποια είναι όμως τα τρία αστέρια που θέλουν να μας σβήσουν ή να μας αρπάξουν οι ξένοι;


   1. ΕΛΒΟ - Στρατιωτικά και Πολιτικά Οχήματα


  Η ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων Α.Β.Ε.) ιδρύθηκε το 1972 ως Στάγιερ Ελλάς Α.Β.Ε. με σκοπό την παραγωγή και διάθεση φορτηγών, γεωργικών ελκυστήρων και σταθερών κινητήρων.

   Το 1986, μετά από μεταβίβαση της Αυστριακής συμμετοχής στο Ελληνικό Δημόσιο, η εταιρεία μετονομάσθηκε σε Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων Α.Β.Ε. (ΕΛ.Β.Ο. Α.Β.Ε.).

   Τον Αύγουστο του 2000, μετά από διεθνή διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων Α.Β.Ε. το 43% των μετοχών της καθώς και η διοίκηση πέρασαν στην ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

   Τον Ιούνιο του 2010 η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ αποχωρεί από την διοίκηση της εταιρείας την οποία αναλαμβάνει το Ελληνικό Δημόσιο...



  2.  ΕΑΣ - Οπλικά συστήματα και πυρομαχικά
   Τα ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) είναι ένας όμιλος κατασκευαστικών εταιριών ο οποίος ιδρύθηκε το 2004 από την συγχώνευση των:
   - “Α.Ε. Ελληνικού Πυριτιδοποιείου & Καλυκοποιείου” γνωστότερης ως “ΠΥΡΚΑΛ”, η οποία ιδρύθηκε το 1874 και δραστηριοποιείται στην κατασκευή πυρομαχικών φορητού οπλισμού, μεσαίων και μεγάλων διαμετρημάτων, βλημάτων όλμων και πυροσωλήνων, όλων συμβατών με Νατοϊκού τύπου οπλικά συστήματα.

   - “Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων ΑΕ” γνωστότερης ως “ΕΒΟ”, η οποία ιδρύθηκε το 1977 και δραστηριοποιείται στην κατασκευή όπλων φορητού οπλισμού, όλμων, οπλικών και πυραυλικών συστημάτων, προωθητικών πυρίτιδων και γεμισμάτων καθώς επίσης και πυρομαχικών μεσαίων και μεγάλων διαμετρημάτων.

   Τα ΕΑΣ, συνεχίζοντας την παράδοση των ΠΥΡΚΑΛ και ΕΒΟ και συνδυάζοντας τη μοναδική τεχνογνωσία που διαθέτουν με τον μηχανολογικό τους εξοπλισμό, έχουν ήδη γίνει η μεγαλύτερη Αμυντική βιομηχανία στην Ελλάδα και ο αποκλειστικός προμηθευτής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε όπλα, οπλικά συστήματα και πυρομαχικά κατασκευαζόμενα στην χώρα.

 Ταυτόχρονα η εταιρεία απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης της διεθνούς αμυντικής αγοράς τόσο ως συνεργάτης των μεγαλύτερων παγκόσμια αμυντικών βιομηχανιών σε προγράμματα συμπαραγωγών, όσο και ως πιστοποιημένος προμηθευτής περισσότερων από 30 Υπουργείων Εθνικής Άμυνας από όλες τις ηπείρους, με άριστης ποιότητας αμυντικά υλικά.

  Σήμερα τα ΕΑΣ απασχολούν 971 άτομα και διαθέτουν 5 εργοστασιακά συγκροτήματα.

   3. ΛΑΡΚΟ - Το καλύτερο σιδηρενικέλιο στον κόσμο για παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα

 Η Γενική Μεταλλευτική και Μεταλλουργική Εταιρεία ΛΑΡΚΟ
ιδρύθηκε από τον Πρόδρομο Αθανασιάδη Μποδοσάκη το 1963 και είναι σήμερα μια από τις πέντε μεγαλύτερες παραγωγούς σιδηρονικελίου στον κόσμο και η πρώτη στην Ευρώπη

  Το προϊόν της (σιδερονικέλιο) θεωρείται μοναδικό λόγω της παντελούς απουσίας άνθρακα και είναι περιζήτητο για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα

   Η ΛΑΡΚΟ διαθέτει μεταλλεία στην περιοχή της Εύβοιας, στο Νέο Κόκκινο Βοιωτίας, στην Καστοριά και στα Σέρβια Κοζάνης και ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας που απασχολεί και τους περισσότερους εργαζόμενους της επιχείρησης.



  Το 1976 γίνεται η πρώτη, σε όλο τον κόσμο εταιρεία που εισήγαγε στην διεθνή αγορά το κοκκοποιημένο σιδηρονικέλιο!

   Το 1989, μετά την εκκαθάριση της παλαιάς ΛΑΡΚΟ, η νέα ΛΑΡΚΟ ιδρύεται με μετόχους την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ), τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρικού (ΔΕΗ) και τον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων (ΟΑΕ).


   Σήμερα, όλοι οι παραγωγοί ανοξείδωτου χάλυβα, όπως οι: Thyssen-Krupp, Outokumpu OY & AB, Acerinox, Glencore, Avesrapolarit χρησιμοποιούν στα εργοστάσιά τους κοκκοποιημένο ελληνικό σιδηρονικέλιο της ΛΑΡΚΟ!

   ΣΠΑΕΙ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)