ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΣΠΑΕΙ
0
 Με Ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα καταγγέλλει την μετάθεση της ημερομηνίας του Επίσημου Εορτασμού της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη από τις 13 Οκτωβρίου στις 20!


    Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 "Με ιδιαίτερη θλίψη και προβληματισμό παρακολουθεί η Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα την μετάθεση της Εορτής του Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη.
   Σύμφωνα με έγγραφο της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, η οποία επικαλείται σχετικό έγγραφο του ΥΜΑΘ, ο επίσημος εορτασμός του Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη θα γίνει  φέτος στις 20 Οκτωβρίου, αντί στις 13 Οκτωβρίου, κανονική Ημέρα Εορτασμού του Ένοπλου Μακεδονικού Αγώνα και μνήμης του θανάτου του Παύλου Μελά, επισήμου Αρχηγού των Μακεδονομάχων στη Δυτική Μακεδονία με απόφαση του τότε Πρωθυπουργού Θεοτόκη!
  Μετάθεση του επίσημου εορτασμού είναι δυνατόν να γίνει κατανοητή, μόνο εάν η 13η Οκτωβρίου δεν συμπίπτει να είναι Κυριακή.
  Όταν όμως η 13η Οκτωβρίου τυγχάνει να είναι Κυριακή, όπως φέτος, είναι παντελώς ανεπίτρεπτη η μετάθεση του Εορτασμού του ηρωικού και ένδοξου Μακεδονικού Αγώνα σε άλλη, ξένη εντελώς ημερομηνία!
   Ο Παύλος Μελάς έπεσε 13 Οκτωβρίου του 1904!
   Και 13 Οκτωβρίου δάκρυσε η Μακεδονία και ολόκληρη η Ελλάδα!  
   Είναι μια Ημέρα Σταθμός στην Ιστορία του Γένους και πρέπει να γίνεται απόλυτα σεβαστή η πιστή τήρηση και ο επίσημος εορτασμός της!
  Η Ιστορία δεν μπορεί να προσαρμόζεται στην Πολιτεία! Η Πολιτεία οφείλει να προσαρμόζεται στην Ιστορία!
   Αναμένουμε την άμεση και έγκαιρη διόρθωση του Επίσημου Εορτασμού από το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας!
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)