ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ! ΒΙΝΤΕΟ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ!

ΣΠΑΕΙ
0

   Ενώ τα Ισπανικά ΜΜΕ προβάλουν εικόνες του Βρετανικού Στόλου, η Ισπανική Κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει την κάθοδο του Αεροπλανοφόρου, των δύο Φρεγατών, των Πεζοναυτών και των πλοίων υποστήριξης. Ο Πρωθυπουργός Ραχόι ισχυρίστηκε ότι ήταν γνωστή η έλευση των Πολεμικών Πλοίων και πως ελπίζει το θέμα να λυθεί σε κοινή συνάντηση συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, της Αγγλίας και των Αρχών του Γιβραλτάρ.

  Υπογράμμισε όμως παράλληλα ότι «θα λάβουμε όλα τα έννομα και κατάλληλα μέτρα για να υπερασπισθούμε τα συμφέροντα των Ισπανών», δείχνοντας ότι θα εμμείνει στις διεκδικήσεις, τις απαιτήσεις, αλλά και τις συνοριακές πιέσεις της Ισπανίας!

  Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, καθώς ο Αγγλικός Στόλος κατεβαίνει με πρόσχημα μεν τις "προγραμματισμένες ασκήσεις", αλλά σε απάντηση δε της έκκλησης των τοπικών Αρχών να έλθει ο Βασιλικός Στόλος της Βρετανίας για να τους προστατέψει από τις ισπανικές επιδρομές στα χωρικά ύδατα του Βράχου!

   Μάλιστα οι Αρχές του Γιβραλτάρ δήλωσαν ότι θα είναι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουν το Βρετανικό Ναυτικό!

   Ο ίδιος ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε ξεκαθαρίσει ρητά πριν μερικές μέρες ότι δεν θα κάνει κανέναν συμβιβασμό για το Γιβραλτάρ, καλώντας την Ισπανία "να σεβαστεί τις συμφωνίες πάνω στο βράχο και να αποφευχθούν ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν την ένταση περισσότερο»...

   Αλλά οι Ισπανοί φαίνεται ότι δεν λογάριασαν σωστά την Αγγλική αποφασιστικότητα...κάνοντας τώρα κινήσεις ελιγμού, αλλά όχι και οπισθοχώρησης!

   Στο Γιβραλτάρ, αυτοδιοικούμενο υπερπόντιο βρετανικό έδαφος 6,8 τ. χλμ., ζουν και εργάζονται σήμερα περίπου 30.000 άτομα. Η Ισπανία το είχε παραχώρησε στην Αγγλία το 1713, αλλά τώρα το θέλει πίσω...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)