ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΝΟΥ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΡΠΙΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ! - Πότε ήρθαν οι "δύο πασχαλιές μαζί"!

ΣΠΑΕΙ
0

 Θα εορταστεί και φέτος με μεγάλη κατάνυξη και πλήθος προσκυνητών η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Τήνο, ενώπιον της θαυματουργής - χάριτι Θεού - εικόνας της Μεγαλόχαρης, την οποία η ίδια ζήτησε με εμφανίσεις της να βρεθεί υποδεικνύοντας επακριβώς τον τόπο (χωράφι του Δοξαρά) κατά την Έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

   Πλήθος ηρώων και αγωνιστών του ΄21 συνέρρευσαν στη Χάρη της, καθώς η εύρεση της Εικόνας του Ευαγγελισμού, ήταν μια απόδειξη της Σκέπης και Ευλογίας της Υπερμάχου Στρατηγού στο λαό μας για να επιτύχει την Απελευθέρωσή του από τον Τουρκικό Ζυγό. Μάλιστα ο Μακρυγιάννης αναφέρει ότι η Μεγαλόχαρη του έκανε καλά εκεί στην Τήνο ένα άρρωστο παιδί του!


   Αλλά και το Έπος του 1912-13 από εδώ άρχισε, όταν συνέπεσαν "δυο πασχαλιές μαζί" όπως είχε πει ο Πατρο-Κοσμάς, καθώς το 1912 συνέπεσε η 25η Μαρτίου (Ευαγγελισμός) με το Πάσχα (Ανάσταση) και κάτω στο λιμάνι ήταν τιμητικά αγκυροβολημένο το θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ, όπου ανέβηκε η εικόνα της Παναγιάς και το θωράκισε κυριολεκτικά, κάνοντάς το άτρωτο και ανίκητο, όπως αποδείχτηκε μετά στις Ναυμαχίες Έλλης και Λήμνου. Ήταν εκείνη η ίδια η χρονιά, το 1912, που ελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη και ήρθε το "Ποθούμενο" σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας, της Βορείου Ηπείρου και νησιά του ΒΑ Αιγαίου, όπως ακριβώς είχε προφητεύσει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός!

   Τέλος το 1940 και πάλι θα πρωταγωνιστήσει η Παναγιά της Τήνου στα εθνικά μας θέματα, με τον άνανδρο ιταλικό τορπιλισμό της "ΕΛΛΗΣ" ανήμερα της 15ης Αυγούστου στην εορτή της Μεγαλόχαρης, που μπήκε και τότε  μπροστάρισσα και Οδηγήτρια του Έθνους και του Στρατού μας, που τσάκισε κυριολεκτικά τον Μουσολίνι. Μάλιστα οι ίδιοι οι Ιταλοί αιχμάλωτοι, ομολογούσαν ότι μπροστά στο στρατό μας έστεκε κάθε φορά μια γυναίκα μαυροφορεμένη και οδηγούσε τους Έλληνες στη Νίκη!

   Ειδικό Αφιέρωμα στον Τορπιλισμό της Έλλης, υπάρχει στο νέο φύλλο της Εφημερίδας του ΣΠΑΕΙ, που θα ανέβει σε λίγο για την διαβάσετε on line!

   Χρόνια Πολλά


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)