ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΚΡΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΟΗΕ!

ΣΠΑΕΙ
0

   Σε προκλητική παρέμβαση κατά του Διεθνούς Δικαίου, προέβη ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ζητώντας Συνασπισμό Χωρών εναντίον της Συρίας και παράκαμψη του ΟΗΕ!

   Ο οραματιστής της πολιτικής του Νεοθωμανισμού τρίβει τα χέρια του από την μοναδική ευκαιρία που παρουσιάζεται για την Τουρκία στη Μέση Ανατολή, κατ΄ εξοχήν χώρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!

   Μετά την πρόσφατη στεναχώρια με τον Στρατηγό Σίσι που ανέτρεψε τον Ισλαμιστή Πρόεδρο Μόρσι στην Αίγυπτο, "επιτέλους" η μεγάλη ευκαιρία της ...Μεγάλης Τουρκίας! Η επέμβαση στη Συρία, όπου η Άγκυρα βρίσκεται στο πλευρό των Ισλαμιστών, προσπαθώντας να φτάσει την επιρροή της έξω από την Ιερουσαλήμ ή ακόμα και μέσα σε αυτήν με το "καράβι για τη Γάζα"...

   Ο ευφυής Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας διείδε την χρυσή ευκαιρία που ανοίγετε για τα σχέδιά του, καθώς η Ρωσία βάζει εμπόδια για ανάληψη δράσης με την κάλυψη και νομιμοποίηση απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ! Και επειδή η Συρία είναι δίπλα στην Τουρκία, οι Αμερικάνοι θα χρειαστούν το Ίνσιρλικ και πολλές διευκολύνσεις από τους Τούρκους, ακόμη και χερσαίες τουρκικές δυνάμεις για να εισβάλουν εναντίον του Άσαντ! Έτσι η Τουρκία θα φανεί για άλλη μια φορά πόσο χρήσιμη σύμμαχος είναι για την Ουάσινγκτον, ενώ η Ισλαμιστική διακυβέρνηση που θα αναλάβει, θα είναι σαφώς Φιλοτουρκική!

  Με το σκεπτικό αυτό παρενέβη ευθέως ο Νταβούτογλου και σε συνέντευξή του τόνισε ότι εφόσον οδηγούνται σε αδιέξοδο οι μηχανισμοί του ΟΗΕ, πρέπει να υπάρξει ένας Εναλλακτικός Συνασπισμός Εθελοντικών Κρατών, όπως αυτός που σχηματίστηκε μετά τη "σφαγή της Στρεμπένιτσα"! Και βεβαίως η Τουρκία θα είναι εντός του Συνασπισμού αυτού, διαβεβαίωσε, λέγοντας ότι ήδη υπάρχουν 35 χώρες που συμφωνούν μαζί με τις ΗΠΑ!
  
  Και η Ελλάδα τι κάνει; Μάλλον ετοιμάζεται να γίνει η ...36η χώρα του ...Συνασπισμού... βοηθώντας στην ουσία τους σφαγείς Ισλαμιστές, κατά των Ορθοδόξων Χριστιανών, Σιιτών και Αλεβιτών..

  Ενώ ούτε στο Κουρδικό φαίνεται να κινείται, που θα έπρεπε ήδη - όπως ζητήσαμε - να έχει στείλει δικής της ανθρωπιστική βοήθεια στους Κούρδους πρόσφυγες...

   Αλλά αφήνει κανένα ευρώ η Τρόικα για τέτοια; Τα προτεκτοράτα άλλωστε δεν έχουν την πολυτέλεια να σκέφτονται και να ενεργούν... Πρέπει μόνο να εκτελούν εντολές...

   Κι όμως κάτι πρέπει να γίνει...

   ΣΠΑΕΙ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)