278 ΝΕΚΡΟΙ, 1400 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ, 2 ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ, 5 ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΥΡΠΟΛΗΜΕΝΕΣ - ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΖΗΤΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

ΣΠΑΕΙ
0

  Η σιδηρά επέμβαση του Στρατού κατά των Ισλαμιστών του ανατραπέντος Προέδρου Μόρσι στην Αίγυπτο, οι οποίοι είχαν καταλάβει ολόκληρες πλατείες στήνοντας καταυλισμούς διαμαρτυρίας, αφήνει πίσω της 278 νεκρούς (43 εκ των οποίων Αστυνομικοί), πάνω από 1400 τραυματίες, 2 ανταποκριτές ξένων ΜΜΕ επίσης νεκρούς και 5 χριστιανικές εκκλησίες πυρπολημένες!

   Εν τω μεταξύ σφοδρή είναι η αντίδραση του Ερντογάν, ο οποίος ήταν πολύ δυσαρεστημένος από την ανατροπή των "Αδελφών Μουσουλμάνων" από την εξουσία και είχε καταγγείλει πραξικόπημα του στρατού στην Αίγυπτο, ίσως πιο πολύ για να "ξορκίσει" τους δικούς του στρατιωτικούς που με "Βαριοπούλα" και "Εργκένεκον" είχαν προσπαθήσει να τον ανατρέψουν! Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας τώρα είναι έξαλλος και ζητά την άμεση παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά και του Αραβικού Συνδέσμου..

   Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το Σχέδιο Νταβούτογλου, η Τουρκία προωθεί τον Νεοθωμανισμό, δηλαδή την άσκηση επιρροής και προστασίας σε όλα τα πρώην Οθωμανικά εδάφη και ιδίως εκεί που διαβιούν μουσουλμάνοι...

   Η Ελλάδα αντίθετα, τόσο στην Συρία, όσο και στην Αίγυπτο, δεν έχει κανένα απολύτως συμφέρον από Ισλαμικά καθεστώτα και οφείλει να διαδραματίσει ρόλο ακόμη και διαμεσολαβητή, προκειμένου να μην υπάρχουν θύματα, αλλά και να υπάρχει σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδίως Χριστιανικών Μειονοτήτων και Μνημείων.

   Μην ξεχνούμε ότι και στη Συρία και στην Αίγυπτο, υπάρχουν μεγάλες ομάδες Ορθοδόξων Χριστιανών και δύο Ορθόδοξα αντίστοιχα Πατριαρχεία, που δεν πρέπει να αφεθούν απροστάτευτα.
   Μετά τα σημερινά γεγονότα, δεν αποκλείονται σκληρά αντίποινα τύπου Συρίας...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)