TO ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΟΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! TRIPLE- E

ΣΠΑΕΙ
0


   H σειρά Triple-E Class - με χωρητικότητα 18.000 είκοσι ποδών κοντέινερ,  400 μέτρα μήκος, 59 μέτρα πλάτος και 73 μέτρα ύψος, θα είναι τα μεγαλύτερα πλοία του κόσμου

   Τα 20 νέα πλοία θα χρησιμοποιηθούν για τη ζωτική ναυτιλιακή γραμμή του εμπορίου Ασία - Ευρώπη.

   Σύμφωνα με την ναυτιλιακή εταιρία Maersk Group,η σειρά Triple-E είναι κάτι περισσότερο από το μέγεθος της.   Το όνομα της αναφέρεται στους τρεις κύριους λόγους για τη  δημιουργία τους, οικονομία κλίμακας, ενεργειακή απόδοση και  προστασία του περιβάλλοντος.
   Η σειράTriple-E θα εκπέμπει 20% λιγότερο CO2 ανά εμπορευματοκιβώτιο που μεταφέρεται,  σε σύγκριση με το Emma Maersk, και 50% λιγότερο από το μέσο όρο του κλάδου για την περιοχή Ασίας-Ευρώπης .

   Τα πλοία θα είναι εξοπλισμένα με ένα σύστημα ανάκτησης θερμότητας των αποβλήτων, εξοικονομώντας έως και 10% της κύριας ισχύος του κινητήρα. Αυτό είναι ίσο με τη μέση ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας των 5.000 ευρωπαϊκών νοικοκυριών.
   Τα Triple-E σκάφη διανύουν 184 χιλιόμετρα χρησιμοποιώντας  1 kWh  ενέργειας ανά τόνο φορτίου, ενώ ένα τζάμπο τζετ ταξιδεύει μισό χιλιόμετρο χρησιμοποιώντας την ίδια ποσότητα ενέργειας ανά τόνο φορτίου.
   Τα πρώτα 10 πλοία θα παραδοθούν το 2013 και το 2014, με τα υπόλοιπα να έχουν προγραμματιστεί   για παράδοση το 2014 και το 2015.
   Τα πλοία θα κατασκευαστούν από Κορεάτικες εταιρίες Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering Co. Ltd.

ΣΠΑΕΙ


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)