ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ - ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΟΛΙΟΡΚΗΣΕ ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ CYTA!

ΣΠΑΕΙ
0

 Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΗΣ", η Τουρκία προέβη σε βαριά πρόκληση στην Δυτική  ΑΟΖ της μεγαλονήσου, δηλαδή σε περιοχή που ούτε καν έχει σχέση με τα Κατεχόμενα και το παράνομο Ψευδοκράτος!

  Η Τουρκική πρόκληση, η οποία αγγίζει τα όρια του θερμού επεισοδίου, εκδηλώθηκε την περασμένη Πέμπτη, από  το τουρκικό πολεμικό ναυτικό στα δυτικά της κυπριακής ΑΟΖ, όταν Τουρκική πυραυλάκατος παρεμπόδισε την πορεία ιταλικού πλοίου που ενεργούσε για λογαριασμό της CYTA (για πόντιση καλώδίου) στα όρια των οικοπέδων 7 και 1!

   Το τουρκικό σκάφος έθεσε σε κλοιό το ιταλικό πλοίο «Odin Finder» με αποτέλεσμα το τελευταίο να ζητήσει οδηγίες και τελικά να επιστρέψει στην Πάφο. Το τουρκικό ναυτικό έστησε καραούλι στην περιοχή μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου περιμένοντας ενδεχόμενη επιστροφή του ιταλικού πλοίου.

   Συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΕΦ στην οποία παρέστη και ο Υπ. Άμυνας ενώ κοινοποιήθηκαν διαβήματα της Δημοκρατίας σε Ιταλία και ΗΠΑ. Το ιταλικό πλοίο τώρα διενεργεί εργασίες στα νότια Λεμεσού και Λάρνακας με σκοπό όμως να ολοκληρώσει τις βυθομετρήσεις του στα ανοικτά της Πάφου.

   Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό (δεύτερο στη δυτική ΑΟΖ) παρενόχλησης εκ μέρους του τουρκικού ναυτικού το τελευταίο δίμηνο και είναι πλέον σαφής ο τρόπος με τον οποίο η Τουρκία προτίθεται να αντιδρά όσον αφορά την συγκεκριμένες περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ, ώστε να μπλοκάρει κάθε έρευνα και αξιοποίηση!

   Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση η Κύπρος να κάνει πίσω...

ΣΠΑΕΙ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)