ΜΟΝΟΚΛΙΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΥΛΟ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΡΑΓΕΣ!

ΣΠΑΕΙ
0


  Θα μπορούσαμε κάλλιστα να το ονομάσουμε "μονόκλιτη βασιλική χωρίς τρούλο, αλλά με ράγες" αφού πρόκειται για Εκκλησία - Βαγόνι!

   Ένας κινητός Ιερός Ναός που φτιάχτηκε σε βαγόνι τρένου, με τη γνωστή ρωσική φροντίδα, σεβασμό και μεράκι, για να διακονεί τους πιστούς στην αχανή Ρωσία, όπου σε πολλές απομακρυσμένες περιοχές είχαν γκρεμιστεί οι Ναοί από το Κομμουνιστικό καθεστώς, που τελικά γκρεμίστηκε το ίδιο για την μεγάλη ασέβεια, ενώ  η Ορθοδοξία   επέζησε και θριαμβεύει!

   Το Ιερό Βαγόνι θα μεταφέρει μάλιστα τις επόμενες ημέρες και τον περίφημο Σταυρό του Αποστόλου Ανδρέα, ο ο οποίος θα φτάσει στην Ρωσία από την Πάτρα.

   Ο Σταυρός του Αποστόλου Ανδρέα, επάνω στον οποίο μαρτύρησε σε σχήμα μάλιστα Χ και πιθανόν με το κεφάλι προς τα κάτω,  βρισκόταν προ του 1250 στη Γαλλία και τμήματα του μέχρι το 1980 στην κρύπτη του Ναού του Αγίου Βίκτωρος Μασσαλίας. 1979.Έτσι μετά από κατάλληλες ενέργειες, άδειες και συνεννοήσεις,  στις 19 Οκτωβρίου του 1979, αντιπροσωπεία του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος με ειδικό τεχνίτη, μετέβη στη Γαλλία και ενώπιον ξένων και δικών μας άνοιξε το κλειστό επί αιώνες περίβλημα του Σταυρού και ω του θαύματος, βρέθηκε μέσα ανέγγιχτο από τον χρόνο και την πυρά της Γαλλικής Επανάστασης μεγάλο τμήμα του Σταυρού του Αποστόλου Ανδρέα, έχοντας μάλιστα επάνω του την οπή του καρφιού ακριβώς στην ένωση των δύο τμημάτων του χιαστού Σταυρού! 


    Βρέθηκε επίσης και γραπτή αναφορά με ιστορικές μαρτυρίες ακόμη και μέχρι τον 5ο αιώνα μ.Χ., ώστε να μην μείνει καμία απολύτως αμφιβολία για την γνησιότητά του! 

Μέσα σε λοιπόν σε πρωτόγνωρη, ιερή συγκίνηση και δάκρυα χαράς, ο σταυρός του Πρωτόκλητου Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, μεταφέρθηκε πίσω στο "σπίτι" του, πίσω στην Ελλάδα και στην πόλη που προστατεύει χάριτι Θεού, την Πάτρα, στις 19 Ιανουαρίου 1980

Και τώρα θα μεταφερθεί και τη Ρωσία, όπου ευλαβούνται πάρα πολύ τον Άγιο Ανδρέα, όπως φαίνεται και από τη μεγάλη συρροή Ρώσων προσκυνητών στην Ι. Σκήτη Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στο Άγιον Όρος, όπου θησαυρίζεται τμήμα από την κάρα του Αγίου. Εκεί,  πριν ένα μήνα έφθασε προσκυνητής και ο ίδιος ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)