ΣΥΛΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΩΝ ΠΑΣΚΟ ΚΟΥΖΜΑΝ!

ΣΠΑΕΙ
0

   
  Συνελήφθη για Αρχαιοκαπηλία ο περιβόητος Αρχαιολόγος των Σκοπίων Πάσκο Κούζμαν, ο οποίος υποστήριζε με θέρμη την πλαστογράφηση της Ιστορίας, τον Ψευτο"μακεδονισμό" και περίμενε να βρει τον Τάφο του Μ. Αλεξάνδρου!

 Ο Πάσκο Κούζμαν, ο Διευθυντής του "Γραφείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς" των Πλαστογράφων, συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία από τους Αρχαιοκαπήλους της Ιστορίας!

   Συγκεκριμένα, ο Πάσκο Κούζμαν, που όποια πέτρα της προπαγάνδας κι αν σηκώσεις θα τον βρεις από κάτω, συνελήφθη από τους "αδιάφθορους" του Γκρούεφσκι, όπως και 19 άλλα άτομα προσφατα, για παράνομες ανασκαφές και πώληση των αρχαιοτήτων στο εξωτερικό, τις οποίες φυσικά βάφτιζε "μακεδονικές" για να πιάνει καλή τιμή στην αγορά.... 

   Αλλά ακόμη και σπάνιες βυζαντινές μας εικόνες, πουλούσε το κύκλωμα, από τις αμέτρητες εκκλησίες και μοναστήρια που έχει αφήσει εκεί ο Ελληνισμός από τη βυζαντινή περίοδο και ιδίως στην περιοχή της Αχρίδας!

   Η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες στον ίδιο τον μέχρι τώρα επισήμως διορισμένο προστάτη των Σκοπιανικών Αρχαιοτήτων (που είναι ελληνικές), τον διάσημο Πάσκο και οδηγήθηκε στον Ανακριτή, που του επέβαλε ήδη περιορισμό 30 ημερών κατ΄ οίκον, αντί για προφυλάκιση, επειδή ίσως είναι ο Πάσκο Κούζμαν "με τ' όνομα"...

   Η ομάδα βέβαια δεν είχε κανένα ηθικό δίλημμα να πουλάει αρχαία και βυζαντινά ευρήματα και κειμήλια, επειδή γνώριζε πολύ καλά ότι αυτά δεν ήταν σκοπιανικά, αλλά καθαρά ελληνικά!
   Όμως, "ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται"...

  ΣΠΑΕΙ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)