ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΛΕΙ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ!

ΣΠΑΕΙ
0

  Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα θα δεχθεί τον Σαμαρά την Πέμπτη 8 Αυγούστου.
   Σύμφωνα με την ανακοίνωση  επίσκεψη θα υπογραμμίσει την ισχύ της σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας σήμερα – τις συνδέουν διαρκείς δεσμοί συγγένειας, κοινά συμφέροντα, και η συμμαχία του NATO – και θα υπογραμμίσει τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις προσπάθειες της Ελλάδας να αναμορφώσει την οικονομία της και να προωθήσει την επιστροφή της στην ευημερία.
   Ο Πρόεδρος αναμένει να συζητήσει με τον Πρωθυπουργό ένα ευρύ φάσμα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και προκλήσεων, περιλαμβανομένων της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας, της Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Εταιρικής Σχέσης, της περιφερειακής συνεργασίας, των κοινών προσπαθειών καταπολέμησης της τρομοκρατίας, των προοπτικών διευθέτησης στην Κύπρο, των εξελίξεων στη Βόρεια Αφρική, και της Συρίας"!
   Όπως φαίνεται και παραπάνω η συνάντηση θα είναι "εφ' όλης της ύλης", γεγονός που αναδεικνύει τον μεγάλο και κομβικό γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας.
   Ωστοσο, η πρόσκληση αυτή έχει καθυστερήσει πολύ! Έναν χρόνο Πρωθυπουργός ο Σαμαράς και δεν είχε προσκληθεί, επειδή φυσικά ο Λευκός Οίκος είναι ψυχραμένος από την στροφή προς την Γερμανία που επέλεξε η Αθήνα για να "επιβιώσει" μέσα στην Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη. Κάτι όμως που οι ΗΠΑ δεν βλέπουν καθόλου θετικά.
   Το να γίνει επιτέλους η πρόσκληση αυτή, σημαίνει ότι οι Αμερικάνοι έχουν καταλήξει στο τι θέλουν οι ίδιοι από εμάς, αλλά και στο τι προσφέρουν ως αντάλλαγμα...
   Κάτι που δεν πρέπει να περάσει ανεκμετάλλευτο από τον Σαμαρά, για όσο θα είναι ακόμη Πρωθυπουργός. Αλλά για να είναι, θα πρέπει να επιτύχει άμεσες ελαφρύνσεις στα οικονομικά και ΜΗ ΛΥΣΕΙΣ, στα εθνικά... Γιατί οι όποιες λύσεις θα είναι χειρότερες από τις "μη λύσεις"...
   Ο Ομπάμα θα βοηθήσει;
ΣΠΑΕΙ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)