20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 - Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

ΣΠΑΕΙ
0

  Σαν σήμερα ήταν η φοβερή εκείνη ημέρα, ξημερώματα της οποίας άρχισε η Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974, μετά από σειρά εγκληματικών χειρισμών της Αμερικανοκίνητης Χούντας των Αθηνών, η οποία αφού εξ αρχής ανακάλεσε την Ελλαδική Μεραρχία-Ασπίδα της Κύπρου που είχε στείλει εκεί μυστικά ο Γερο-Παπανδρέου (Γεώργιος), στο τέλος πραγματοποίησε ολόκληρο στρατιωτικό Πραξικόπημα κατά του νομίμου Προέδρου της Κύπρου, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, δήθεν για να κηρύξει την ...Ένωση, την οποία ουδέποτε φυσικά εκήρυξε, προκαλώντας θανάσιμη πληγή στον Ελληνισμό, που από τότε αιμορραγεί ακατάσχετα!

   Το Πραξικόπημα κατά του Μακαρίου έγινε πέντε ημέρες νωρίτερα, στις 15 Ιουλίου 1974, με αμερικανική ενθάρρυνση, ίσα ίσα για να προσφέρει το πρόσχημα που ζητούσε η Τουρκία για να εισβάλει!

   Η CIA, έπαιζε τέλεια τον διπλό της ρόλο. Από τη μία οδηγούσε σε καταστροφικές κινήσεις την Αθήνα, διαβεβαιώνοντας πως η Τουρκία θα καθίσει ήσυχα με εντολή Ουάσιγκτον και από την άλλη, καθοδηγούσε στις ετοιμασίες και το Σχέδιο Εισβολής την Άγκυρα, διαβεβαιώνοντας τώρα τους Τούρκους ότι η Ελλάδα δεν θα επέμβει με εγγύηση Ουάσιγκτον... Και η τελευταία αυτή  διαβεβαίωση ήταν η μόνη αληθινή...

   Έτσι η Τουρκική Εισβολή πραγματοποιήθηκε όχι μόνο με εντολή της Αμερικής και του Κίσινγκερ, αλλά με την πλήρη πολιτική, αλλά και στρατιωτική υποστήριξή της, καθώς αεροπλανοφόρο του 6ου Αμερικανικού Στόλου τοποθετήθηκε ανάμεσα Κύπρο και Κρήτη για να εμποδίσει τυχόν ελλαδικά αεροπλάνα να πλήξουν τον τουρκικό αποβατικό στόλο, ενώ ένα αγγλικό ελικοπτεροφόρο, το "Ερμής" επόπτευε ανοιχτά της Κερύνειας την απόβαση!

   Αλλά το χειρότερο ήταν ότι μέσα στην Αθήνα η προδοσία του Ελληνισμού χόρευε κυριολεκτικά, αφού τα δύο πάνοπλα ελλαδικά υποβρύχια που βρισκόταν ανάμεσα Μερσίνα και Κερύνεια και έπιασαν τον αποβατικό τουρκικό στόλο να έρχεται, διατάχτηκαν από την Αθήνα να φύγουν επειδή δήθεν επρόκειτο για ..."τουρκική άσκηση"...

   Επίσης δεν στάλθηκε ούτε ένα Ελλαδικό Πολεμικό Πλοίο, ούτε ένα Ελλαδικό Αεροπλάνο να χτυπήσουν τους Τούρκους Εισβολείς! Μόνο δύο παλικάρια μας απογειώθηκαν με δική τους πρωτοβουλία από την Κρήτη, γράφοντας στα φτερά τους τους προδότες Αρχηγούς Όπλων, που ούτε καν είχαν την ευθιξία να αυτοκτονήσουν τουλάχιστον, αλλά σηκώθηκαν αμέσως αμερικανικά καταδιωκτικά από το αεροπλανοφόρο και ενεπλάκησαν σε σκληρή αερομαχία με αληθινά πυρά, αναγκάζοντας τους πιλότους μας μπροστά στο φράγμα του Κίσσινγκερ να επιστρέψουν περίλυποι, αν και ήρωες!

   Όμως πίσω στο νησί επιτελείται ένα αληθινό θαύμα! Η Τουρκική Επιχείρηση "Αττίλας" αποτυγχάνει κυριολεκτικά στους στόχους της, χάρη στον ανεπανάληπτο ηρωισμό και την αυτοθυσία των Ελλήνων, Ελλαδιτών και Κυπρίων μαζί! Ο Ελληνισμός μπροστά στον κίνδυνο ενώνεται, αφήνοντας διχόνοιες και διαφορές, αφήνοντας το Πραξικόπημα και κοιτώντας την Εισβολή!

  Η Εθνοφρουρά και ΕΛΔΥΚ, γράφουν σελίδες άφταστης δόξας! Καθηλώνουν τους Τούρκους, τους δυσκολεύουν, χαλούν χιλιάδες, καταρρίπτουν πάνω από 20 τουρκικά αεροπλάνα! Αλλά είναι μόνοι... Βοήθεια από την Χούντα της Ελλάδας, καμμιά!

   Ένα αεροπλάνο έφτανε για να βυθίσει τα πλοία! Ένα πλοίο έφτανε για να γυρίσει πίσω τους άνανδρους Εισβολείς! Αλλά τίποτα... Ούρλιαξαν οι Αξκοι της ΕΛΔΥΚ στα τηλέφωνα προς το Αρχηγείο στην Αθήνα! Έβριζαν! Απειλούσαν! Τίποτα...

   Μόνο όταν ήταν πια αργά, εστάλησαν Ελλαδίτες Αλεξιπτωτιστές με τα μοιραία Νοράτλας, απροειδοποίητα, τόσο που η Κυπριακή Αεράμυνα, όντας χωρίς ενημέρωση, τα εξέλαβε μέσα στη νύχτα για τουρκικά και άρχισε τις καταρρίψεις των παλικαριών που ερχόταν για βοήθεια... Τραγωδία... Η μία πίσω από την άλλη...

   'Όμως οι Τούρκοι καθηλώθηκαν με γυμνά στήθη και ζητούν εκεχειρία για να κερδίσουν χρόνο, από την τρομάρα τους. Στην Αθήνα πέφτει η Χούντα και έρχεται μέσα σε χάος ο Καραμανλής, χωρίς να μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν... Και χωρίς να καλεί πίσω στην Ελλάδα τον εξόριστο από τη Χούντα Κωνσταντίνο, όπως του είχε υποσχεθεί πριν φύγει από τη Γαλλία για την πατρίδα...

   Εν τω μεταξύ οι Τούρκοι κερδίζουν χρόνο και προετοιμάζονται να κάνουν με δεύτερη επιχείρηση, ό,τι δεν κατάφεραν με την πρώτη. Μεταφέρουν δυνάμεις και καθώς η Αθήνα είναι παράλυτη, η Τουρκία βράζει, οι Αμερικάνοι και οι Άγγλοι, κοροϊδεύουν για άλλη μια φορά τον Ελληνισμό, τον απειλούν Ελληνο-Τουρκικό Πόλεμο, λες και αυτό που γινόταν στην Κύπρο δεν ήταν... Ώσπου, ώσπου όταν ήταν όλα έτοιμα, η Τουρκία αποχωρεί από τις εικονικές διαπραγματεύσεις και διατάζει τον "ΑΤΤΙΛΑ 2", στις 14 Αυγούστου 1974...

   Θρήνος... Και οργή, που οδηγούν την Ελλάδα στο να αποχωρήσει τότε από το ΝΑΤΟ! Γιατί ο Τουρκικός Στρατός Εισβολής, ήταν Νατοϊκός, με νατοϊκά όπλα, εξοπλισμό και Συμμαχική κάλυψη!

   Και το χειρότερο όλων; Η Δίκη της Κύπρου δεν έγινε ποτέ! Για την μεγαλύτερη Εθνική Καταστροφή μετά την Μικρασιατική, δεν τιμωρήθηκε ΚΑΝΕΙΣ! Και ως τώρα, ο ΦΑΚΕΛΟΣ είναι ερμητικά ΚΛΕΙΣΤΟΣ!

   Από τότε λοιπόν αρχίσανε τα νέα δεινά, που οδήγησαν στην τουρκική υπεροπλία, την έμπρακτη αμφισβήτηση του Αιγαίου, Ίμια, το Σχέδιο Αννάν και τα θανατηφόρα Μνημόνια και τον Οικονομικό Πόλεμο, που στόχο έχει την εξαθλίωση και αποδυνάμωση του Ενιαίου Ελληνισμού, που ακόμη, τολμά, σηκώνει το κεφάλι και θυμάται!

   Και ίσως σε λίγο να αρπάξει όλους τους  "Αττίλες" με τη σειρά! Για να είναι η  Νίκη αληθινό Έπος!

ΣΠΑΕΙ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)